Mainos

Afganistanissa osoitettiin mieltä Natoa vastaan

Afganistanin pääkaupungissa Kabulissa on tänään osoitettu mieltä maassa olevia Natojoukkoja vastaan.

Reilut kaksisataa ihmistä protestoi reilu viikko sitten Helmandin maakunnassa tapahtunutta välikohtausta, jossa kuoli 52 siviiliä. Afganistanilaiset syyttävät kuolemista Natoa.

Heinäkuun 23. päivän Helmandin tapahtumat ovat vielä epäselviä. Esimerkiksi Afganistanin presidentti Hamid Karzai on sanonut, että asuinaluetta tulitettiin helikoptereista.

ISAF-joukkojen edustajien mukaan sen ja Afganistanin hallituksen tutkimuksissa ole saatu vahvistusta sille, että tulittajat olisivat olleet liittouman sotilaita.

Mielenosoittajien joukot huusivat "kuolemaa Amerikalle" ja kantoivat kuvia lapsista, joiden on sanottu kuolleen iskussa.

Yhdysvalloilla uusi sotataktiikka

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama on ilmoittanut, että heidän joukkojen uusi sotataktiikka Afganistanissa on kohdennetummat hyökkäykset. Obaman mukaan näin vältyttäisiin siviilikuolemilta.

New York Times kertoo, että Yhdysvallat pyrkivät kohdennettujen hyökkäyksien lisäksi lähempään kontaktiin presidentti Karzain kanssa.

Yhdysvallat haluavat myös keskustella Pakistanin armeijan johtajan, kenraali Ashfaq Parvez Kayanin kanssa, sillä hänellä uskotaan olevan läheiset kontaktit Talebaneihin. Sen uskotaan luovan paineita siihen suuntaan, että Taleban-johtajia saataisiin yhteisen neuvottelupöydän ääreen.

Obaman aikataulun mukaan uuden taktiikan pitäisi tuottaa tulosta joulukuuhun mennessä.

Afganistanissa on lähes 150 000 Yhdysvaltain ja Naton sotilasta. Yhdysvallat on sanonut, että vuonna 2009 Afganistanin sodassa kuoli 2412 siviiliä. Vuosi oli siviilien osalta kaikkein mustin vuodesta 2001 lähtien.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.