Mainos

"Afganistanissa on vaarallista joka päivä"

Afganistanissa olevat suomalaiset rauhanturvaajat jatkavat toimintaansa normaalisti huolimatta terroristiverkosto al-Qaidan uhkauksesta iskeä suomalaisjoukkoihin. Pääesikunnan mukaan turvatasoa voidaan vielä nostaa, mutta silloin tehtävä, mitä varten suomalaiset ovat Afganistanissa, ei toteudu.

- Meillä ei ole asiasta tiedotettavaa, kun joku jossakin kirjoittaa blogiaan. Joukkomme paikan päällä Afganistanissa eivät ole huomanneet mitään poikkeavaa, puolustusvoimien viestintäjohtaja, eversti Jyrki Heinonen sanoo.

- Afganistanissa on vaarallista joka päivä. Totta kai turvallisuustasoa voidaan vielä nostaa. Viimeinen vaihtoehto on se, että rauhanturvaajat eivät liiku minnekään leiristään, muta silloin tehtävä, mitä varten suomalaisetkin ovat Afganistanissa eli Afganistanin vakauttaminen, ei etene.

Heinonen ei paljasta, millaisia tai kuinka paljon uhkauksia suomalaiset saavat päivittäin tai viikoittain.

- Jos joukkomme menevät kylään, jossa on ollut levottomuuksia tai vastaanotto ei niin ystävällistä, turvataso on tietenkin jo lähdössä suurempi, Heinonen toteaa.

Puolustusministeri Jyri Häkämies (kok) ei tänä aamuna halunnut kommentoida al-Qaida-uhkausta.

Suomalaisia on tällä hetkellä ISAF-operaatiossa Afganistanissa 191. Suomalaiset palvelevat pääasiassa Pohjois-Afganistanissa iskut Mazar-i-Sharifin alueella.

(MTV3)

Katso Rita Strömmerin juttu (Seitsemän uutiset 1.6.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.