Mainos

Afganistanissa levotonta parlamenttivaalien aattona

Huomenna järjestettävien parlamenttivaalien turvallisuutta valvoo yhteensä noin 130 000 paikallista tai kansainvälistä sotilasta ja poliisia.

Afganistanissa on ollut levotonta maan parlamenttivaalien aattona. Talebanit surmasivat neljä poliisia väijytyksessä pääkaupungissa Kabulissa. Viranomaiset ilmoittivat iskun jälkeen, että turvallisuusjoukot tappoivat puolestaan seitsemän kapinallista. Myös Kaakkois-Afganistanissa on ollut väkivaltaisuuksia.

Vaalien turvallisuutta valvoo huomenna yhteensä noin 130 000 paikallista ja kansainvälistä sotilasta ja poliisia. Sotilasliitto Naton johtamaan operaatioon osallistuu myös noin 80 suomalaista.

Maata aiemmin hallinneet talebanit ja sotapäälliköt ovat uhanneet iskeä äänestyspaikkoihin, samalla tavalla kuin presidentinvaaleissa melkein vuosi sitten. Yli kahdeksan miljoonaa ihmistä kävi silloin uurnilla eivätkä kapinalliset onnistuneet tavoitteessaan.

- Vaalit pidetään huomenna. Väkivaltaa tulee jonkin verran, mutta vaalit pidetään, vakuutti amerikkalainen kenraaliluutnantti Karl Eikenberry tänään.

Väkivaltaisuuksista huolimatta vaalien äänestysvilkkauden odotetaan nousevan korkeaksi, sillä yli 12 miljoonaa ihmistä on rekisteröitynyt äänestäjäksi.

Vaaleissa valitaan 249 edustajaa kansalliskokouksen alahuoneeseen, wolesi jirgaan, ja yli 30 maakuntaneuvostoa. Neuvostoissa on avoinna 420 paikkaa.

(MTV3-AFP-Reuters-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.