Mainos

Afganistanissa kiivaita taisteluja

Väkivaltaisuudet ovat kiihtyneet Taleban-taistelijoiden ja poliisin välillä Afganistanissa. Nato aikoo lisätä rauhanturvaajien määrää levottomassa Etelä-Afganistanissa.

Afganistanissa yli 70 ihmistä on saanut surmansa kiivaissa taisteluissa. Sadat ääri-islamistisen Taleban-liikkeen taistelijat hyökkäsivät viime yönä Etelä-Afganistanissa ja tappoivat ainakin 13 poliisia. Lisäksi noin 40 talebania sai surmansa.

Talebantaistelijat rynnäköivät Mosa Qalan kaupunkiin Helmandin maakunnassa. Iskut kohdistuivat julkisiin rakennuksiin ja poliisiasemille. Lisäksi useita muita rakennuksia syttyi tuleen taisteluiden aikana, kertoivat paikalliset viranomaiset.

Kuolleiden joukossa oli myös siviilejä, mutta heidän määrästään ei ollut tietoa. Afganistanin armeijan mukaan yhteenottoihin ei osallistunut ulkomaisia sotilaita. Helmandissa on lähinnä brittijoukkoja.

Yhdysvaltain asevoimat ilmoitti puolestaan surmanneensa 18 talebania ja vanginneensa 26 Kandaharin kaupungin lähellä Kaakkois-Afganistanissa. Talebanit ovat pitäneet Kandaharia tukikohtanaan. Lisäksi itsemurhaiskun tekijä hyökkäsi Yhdysvaltain sotilassaattuetta vastaan Ghaznin kaupungissa Kabulin lounaispuolella. Hyökkäyksessä kuoli iskun tekijän lisäksi yksi sivullinen.

Sotilasliitto Nato aikoo lisätä rauhanturvaajiensa määrää Afganistanissa vähitellen 9000 sotilaasta 16 000:een. Heitä lähetetään lähinnä levottomaan etelään.

Afganistanissa on myös noin 80 suomalaista Isaf-rauhanturvaajaa Kabulin ympäristössä ja Pohjois-Afganistanissa. YK:n turvallisuusneuvoston valtuuttama Isaf-operaatio siirtyi Naton johtoon elokuussa 2003.

(MTV3-STT-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.