Mainos

Afganistanissa isku Nato-joukkoja vastaan

Tänä vuonna jo yli 3000 ihmistä on kuollut väkivaltaisuuksissa Afganistanissa.

Kaksi lasta on kuollut Nato-joukkoja vastaan tehdyssä itsemurhaiskussa Afganistanin eteläosassa. Jalan liikkunut itsemurhaiskijä heittäytyi kohti Naton ajoneuvoa Lashkar Gahin kaupungissa Helmandin maakunnassa.

Iskussa haavoittui seitsemän siviiliä ja ainakin kaksi sotilasta Nato-johtoisista Isaf-joukoista. Sotilaat olivat brittejä.

Samantyyppinen isku tehtiin muutama tunti myöhemmin Khostin kaupungin ulkopuolella. Iskussa kuoli yksi poliisi. Lisäksi neljä muuta ihmistä haavoittui.

Afganistanin presidentti Hamid Karzai pahoitteli siviilien kohtaloa Nato-operaatioissa. Hän kehotti Natoa äärimmäiseen varovaisuuteen terrorisminvastaisissa operaatioissa siviiliuhrien suojelemiseksi.

- Olen sanonut useita kertoja aiemminkin, että siviilien turvallisuus on varmistettava ja että emme hyväksy heille aiheutettua vahinkoa.

Tämä vuosi on ollut Afganistanissa verisin sen jälkeen kun Yhdysvaltain johtamat joukot syöksivät Taleban-hallituksen vallasta vuonna 2001. Yli 3000 ihmistä on kuollut tänä vuonna väkivaltaisuuksissa. Heistä reilut 150 on ulkomaalaisia sotilaita.

(MTV3-STT-Reuters-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.