Mainos

Afganistanissa haavoittunut rauhanturvaaja tuotiin Suomeen

Pääesikunnan mukaan ampuminen on varmistumassa vahingoksi.

Afganistanissa haavoittunut suomalainen rauhanturvaaja on evakuoitu iltapäivällä Suomeen. Hänet tuotiin Mazar-e-Sharifista saksalaisella Airbus-kuljetuskoneella Helsinkiin hoitoon.

Majuri Carl-Magnus Wasenius pääesikunnan kansainväliseltä osastolta kertoi ennen evakuointia, että rauhanturvaajan tila on pysynyt vakaana. Haavojen tulehdusvaaran vuoksi hänet kuitenkin siirrettiin pois Afganistanista mahdollisimman nopeasti.

Suomalaista rauhanturvaajaa ammuttiin sunnuntai-iltana solisluun alle sekä jalkaan, kun kuuden suomalaisen rauhanturvaajan joukko oli harjoittelemassa pimeätoimintaa Pohjois-Afganistanissa Aybakin piirikunnassa.

Pääesikunnan mukaan ampuminen on varmistumassa vahingoksi. Majuri Wasenius kertoi, että ampuja oli todennäköisesti paikallinen poliisi, joka ei pimeässä tiennyt tulittavansa rauhanturvaajia. Tapahtuneen tutkimukset jatkuvat Afganistanissa.

Rauhanturvaaja leikattiin maanantain vastaisena yönä norjalaisessa kenttäsairaalassa, missä hän oli hoidossa ennen Suomeen siirtämistään.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.