Mainos

Afganistanin verilöylystä epäilty ei muista ampumista

Afganistanissa 16 siviilin surmasta epäilty amerikkalaissotilas on kertonut asianajajalleen, ettei hän muista ampumista. Asianajaja tapasi hänet ensimmäistä kertaa kasvokkain maanantaina.

– Hänellä ei ole muistikuvaa... hän muistaa aiempia tapahtumia siltä illalta. Ja hän muistaa myöhempiä tapahtumia, mutta hänellä ei ole muistikuvaa siltä väliltä, asianajaja John Henry Browne kertoi uutiskanava CBS Newsille.

38-vuotiaan sotilaan epäillään poistuneen eteläisessä Afganistanissa sijaitsevasta sotilasleiristään reilu viikko sitten ja ampuneen läheisessä kylässä 16 siviiliä, joiden joukossa oli yhdeksän lasta ja kolme naista.

Ampujaksi epäilty mies on ollut eristettynä Yhdysvaltain armeijan tukikohdassa Kansasissa perjantaista lähtien. Syytteet häntä vastaan nostetaan todennäköisesti tällä viikolla.

Epäillyn vaimo julkaisi maanantaina oman tiedotteensa, jossa hän kertoi rukoilevansa uhrien ja heidän omaistensa puolesta.

– Perheellämme on vain vähän tietoa sen lisäksi, mitä me luemme ja näemme mediasta. Mitä on kerrottu, on täysin vastoin tuntemani ja ihailemani miehen luonnetta, vaimo kirjoitti.

(MTV3 - STT - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.