Afganistanin verilöylystä epäillyllä oli aivovamma

Afganistanin toissapäiväisestä verilöylystä epäilty yhdysvaltalaissotilas voi saada kuolemantuomion, jos hänet todetaan syylliseksi. Yhdysvaltain puolustusministerin Leon Panettan mukaan tapaus käsitellään sotaoikeudessa, joka voi tietyissä tapauksissa määrätä kuolemanrangaistuksen.

Yhdysvaltalaiskenraalin mukaan epäilty on kärsinyt aivovammasta, jonka hän sai auto-onnettomuudessa Irakissa vuonna 2010. Hän on saanut vammaansa hoitoa. Viranomaisen mukaan ei kuitenkaan voida sanoa, onko vammalla ja verilöylyllä yhteyttä toisiinsa. Raskaasti aseistautunut amerikkalaissotilas ampui Kandaharissa 16 siviiliä, joista 9 oli lapsia.

USA:n presidentin Barack Obaman mukaan tapaus vahvistaa hänen käsitystään siitä, että Afganistanin pitää alkaa ottaa enemmän vastuuta omasta turvallisuudestaan. Obaman mukaan Yhdysvallat ei saa hätäillä lähdön kanssa vaan varmistaa ensin, että Afganistan on valmis puolustautumaan al-Qaidaa vastaan.

Valkoisesta talosta kommentoitiin jo aiemmin, että se ei aio muuttaa Afganistan-strategiaansa verilöylyn takia. Amerikkalaisjoukot on tarkoitus kotiuttaa vuonna 2014.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat