Mainos

Afganistanin väliaikaishallinnosta sopu

Afganistanin väliaikaishallintoa pohtiva kokous Bonnin lähellä saanee työnsä valmiiksi huomiseen aamuun mennessä, ellei yllättäviä esteitä ilmaannu, arveli YK:n tiedottaja Ahmad Fawsi tänään. Kokoukseen osallistuvat neljä afganistanilaisryhmää ovat sopineet väliaikaishallinnon rakenteesta, mutta henkilöistä neuvotellaan yhä.

Afganistanilaisten kerrottiin aamulla sopineen, että väliaikaishallitus koostuisi 20-30 jäsenestä ja että se toimisi puolitoista vuotta. Lisäksi se asettaisi komitean kutsumaan koolle heimojen edustajien kokouksen.

Pohjoista liittoa edustava Hussain Anwari sanoi, että sopimus on saatava vielä käännettynä Afganistanin kahdelle viralliselle kielelle. Myös hän sanoi näkemysten lähentyneen. Kokouksen päättäjäiset on suunniteltu huomisillaksi.

Etelä-Afganistanissa taistelut Kandaharista ovat jatkuneet kiivaina.

Yhdysvallat on pommittanut kaupunkia raskaasti. Samalla paikallisten heimopäälliköiden johtamat armeijat ovat edenneet kohti talebanien hallussa olevaa lentokenttää.

Yhdysvalloilla on myös alueella tuhat merjalkaväen sotilasta, joiden tehtävänä on katkaista pakoreitit talebaneilta sekä al-Qaida-verkoston jäseniltä.

(MTV3-STT-DPA-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.