Mainos

Afganistanin vaaleista tehty yli 200 valitusta

Afganistanissa presidentinpaikkaa tavoitellut Abdullah Abdullah väitti tänään, että maan vaalit olivat vilpilliset. Hänen mukaansa torstain vaaleissa tapahtui useita rikkeitä, jotka hyödyttivät istuvaa presidenttiä Hamid Karzaita.

- Ympäri maata saattoi tapahtua tuhansia rikkeitä, siitä ei ole epäilystäkään, Abdullah sanoi.

Vaikka vaalivilpistä on tehty valituksia, niin yksittäisiä ehdokkaita ei epäillä rikkeistä. EU:n tarkkailijat ovat kuvailleet vaaleja pääosin rehellisiksi.

Afganistanin vaalien epäselvyyksistä on tehty kaikkiaan 225 valitusta, kertoi YK:n tukema vaalivalitusryhmä EEC sunnuntaina. Valituksista 35 on sellaisia, jotka voivat vaikuttaa vaalien tulokseen.

Valitukset koskevat vilppiä, valtakirjalla äänestämistä ja alaikäisten käymistä äänestämässä, kertoi ryhmän johtaja Grant Kippen tänään Kabulissa. Vaaliuurnien peukaloiminen ja äänestäjien uhkailu ovat hänestä niin vakavia rikkeitä, että ne voisivat vaikuttaa vaalitulokseen.

Toisen ryhmän, Afganistanin vapaiden vaalien ryhmän FEFA:n, edustaja kertoi, että vaalitarkkailijoiden oli nähty tunkevan vaaliuurniin äänestyslippuja tai ohjaavan äänestäjiä antamaan äänensä tietylle ehdokkaalle.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.