Mainos

Afganistanin tulevaisuudesta neuvotellaan

Turvallisuusneuvosto kutsui afgaanit neuvottelupöytään.

YK-turvallisuusneuvosto


YK:n turvallisuusneuvosto on kutsunut Afganistanin Pohjoisen liiton ja maan muita ryhmittymiä kokoukseen, jossa pohditaan Afganistanin tulevaisuutta.

Turvallisusneuvosto hahmottelemassa ohjelmassa myös YK:n jäsenvaltioita kannustetaan auttamaan turvallisuuden ylläpitämisessä alueilla, jotka eivät enää ole Taleban-liikkeen hallinnassa. Afganistanin pohjoinen liitto on vakuuttanut jälleen tänään, ettei se ole muodostamassa maahan hallitusta vallattuaan pääkaupungin Kabulin.

Liiton edustaja Mohammad Habeel sanoi, että liitto johtaa Kabulin hallintoa vain siihen asti kunnes maahan saadaan laajapohjainen hallitus. Kabulin johdossa on Habeelin mukaan tällä haavaa sotilasneuvosto, jota johtaa pohjoisen liiton puolustusministeri kenraali Fahim Khan.

Pakistan ja Yhdysvallat neuvottelevat Afganistanin tulevaisuudesta

Myös Pakistan ja Yhdysvallat aloittavat tänään neuvottelut Afganistanin poliittisesta tulevaisuudesta Islamabadissa. Pakistan ja Saudi-Arabia ovat laatineet yhteisen rauhansuunnitelman. Keskeisessä asemassa suunnitelmassa on YK:n rauhanturvajoukkojen lähettäminen Afganistaniin.

Suunnitelman mukaan rauhanturvajoukko tulisi koota useista eri maista ja joukossa tulisi olla kattava islamilaisten maiden edustus. YK tiistaina esittelemässä suunnitelmansa Afganistanin tulevaisuudesta ei kuitenkaan puhuttu YK:n rauhanturvajoukosta.

Pakistanin ja Saudi-Arabian suunnitelman mukaan Afganistaniin tulisi muodostaa siirtymäkauden hallitus, jossa olisivat edustettuina kaikki Afganistanin etniset ryhmät niiden väkiluvun ja poliittisen painoarvon mukaisesti.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.