Mainos

Afganistanin televisio aloitti lähetykset

Afganistanin televisio on aloittanut uudelleen lähetyksensä viiden vuoden tauon jälkeen. Talebanien hallinnon aikana kielletyn television lähetykset avasi eilen naiskuuluttaja kertomalla illan ohjelmistosta. Ohjelmisto koostui uutisista ja katuhaastatteluista, joissa kabulilaiset arvostelivat kovin sanoin talebanien hallintoa.

-Meille on tietenkin tärkeää avata lähetykset naisen äänellä, sillä naisethan olivat vankeina viisi vuotta talebanien aikana, sanoi ohjelmapäällikkö Homayuon Rawy uutistoimisto AFP:n mukaan. Ennen talebanien hallintoa Afganistanissa oli televisiolähetyksiä 20 vuoden ajan. Radio oli toiminnassa 60 vuotta. Pääkaupungin Kabulin viime viikolla vallannut Pohjoinen liitto on hyväksynyt televisiolähetysten aloittamisen uudelleen.

Afganistanin televisio pyrkii esittämään ohjelmia noin kolme tuntia päivässä. Ohjelmisto koostuu lasten- ja nuorten ohjelmista, uskonnollisista lähetyksistä ja uutisista. Kabulissa on määrä myös avata lähipäivinä elokuvateatteri, jossa esitetään intialainen elokuva.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.