Mainos

Afganistanin rauhanneuvottelut tuloksettomia

Afganistania hallitsevan ääri-islamilaisen Taleban-liikkeen ja sitä vastustavan opposition väliset rauhanneuvottelut päättyivät tänään tuloksettomina ja maan sisällissodan pelätään entisestään kiihtyvän.

YK:n Afganistanin-erityislähettilään James Ngobin mukaan yli viikon kestäneitä neuvotteluja ei jatkettu, koska oppositio ei hyväksynyt Talebanin valtuuskunnassaan tekemiä muutoksia. Ngobin mukaan neuvottelujen jatkamisesta yritetään sopia myöhemmin.

Opposition edustajien mukaan neuvottelut kariutuivat, koska Taleban ei suostunut keskustelemaan Keski-Afganistanissa sijaitsevan Hazarajatin alueen saarron lopettamisesta.

Hazarajatin alueella asuu noin 1,2 miljoonaa ihmistä, joiden on kerrottu kärsivän nälänhädästä. Talebanin mukaan alueelle ei toimiteta elintarvikkeita, koska ruokavarat päätyisivät opposition taistelijoille.

YK ilmoitti perjantaina, että vahvistamattomien tietojen mukaan Hazarajatin vuoristoalueella on kuollut nälkään noin sata ihmistä ja nälkäkuolema uhkaa lähikuukausina kymmeniätuhansia. Iranin Afganistanin-lähettiläs ilmoitti sunnuntaina, että Iran on halukas välittämään Talebanin ja opposition välisiä neuvotteluja.
(STT-Reuters-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.