Mainos

Afganistanin rauhanneuvottelut siirtyivät

Afganistanin rauhanneuvottelut eivät alkaneet suunnitelmien mukaan lauantaina Pakistanin pääkaupungissa Islamabadissa, koska Taleban-liikkeen edustajat jättivät saapumatta neuvottelupaikalle, kertoivat viranomaiset.

Pakistanin ulkoministeriön mukaan Afganistanissa hallitusvaltaa pitävän Taleban-liikkeen neuvotteluryhmän oli määrä saapua kaupunkiin myöhemmin tänään.

Talebanin ja Afganistanin suurimman oppositioryhmän on määrä sopia neuvotteluissa tulitauosta, vankien vaihdosta ja humanitaarisen avun jakelusta sodan riepottelemassa Afganistanissa. Puheenjohtajina neuvotteluissa toimivat YK:n ja Islamilaisten maiden järjestön IOC:n edustajat.

YK ja Pakistan eivät osanneet heti selittää, miksi Taleban lykkäsi saapumistaan neuvotteluihin. Afgaanilähteiden mukaan liike suhtautuu varauksellisesti aiheisiin, joita oppositio haluaa ottaa mukaan neuvotteluihin. Oppositio on ilmoittanut haluavansa keskustella myös poliittisista kysymyksistä. Opposition aikomus tuoda esille kysymys vallanjaosta on selvästi hermostuttanut Taleban-liikkeen, lähteet sanoivat.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.