Mainos

Afganistanin pulmat Nato-maiden johtajien pääaiheita

Nato-joukot ovat joutuneet viime aikoina koviin taisteluihin Afganistanin eteläosassa ääri-islamilaisen Taleban-liikkeen taistelijoita vastaan.

Sotilasliitto Nato aloittaa tänään huippukokouksensa Riiassa. Kokouksen pääaiheeksi nousevat ongelmat Afganistanin rauhanturvaoperaatiossa. Kokousta isännöivän Latvian presidentti Vaira Vike-Freiberga kehotti kokouksen aattona Natoa joko hoitamaan Afganistanin operaation "täysin sydämin" tai myöntämään tappionsa ja vetäytymään maasta.

Naton johtamat Isaf-joukot ovat joutuneet koviin taisteluihin maan eteläosassa ääri-islamilaisen Taleban-liikkeen taistelijoita ja heidän liittolaisiaan vastaan. Nato ei saanut huippukokouksen edellä jäsenmailtaan lupauksia lisäjoukoista.

Eri maita edustavien joukkojen yhteistyötä hankaloittaa myös se, että niillä on erilaiset valtuudet. Nato-kumppanien arvostelun kohteeksi on joutunut muun muassa Saksa, jonka joukkojen toiminta-alue on rajattu Afganistanin rauhallisempaan pohjoisosaan.

Naton komennossa Afganistanissa on 32 000 henkeä. Levottomassa Etelä-Afganistanissa palvelee Britannian, Kanadan ja Hollannin yksikköjä.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.