Mainos

Afganistanin presidentti: USA ei pimittänyt pommitustietoja

Afganistanin presidentti Hamid Karzai torjui tänään väitteet, joiden mukaan Yhdysvallat on pimittänyt todisteita afganistanilaisen kylän pommittamisesta.

Paikallisten asukkaiden mukaan iskussa kuoli kymmeniä hääjuhliin osallistuneita siviilejä. Afganistanilaiset viranomaiset ovat kertoneet, että Yhdysvaltain hyökkäys 1. heinäkuuta tappoi 48 siviiliä ja haavoitti yli sataa. Sen sijaan YK:n alustavan raportin mukaan pommituksissa kuoli arviolta 80 ihmistä ja haavoittui 200.

Yhdysvaltain armeija on kiistänyt peitelleensä hyökkäystä koskevia tietoja, kuten raportissa vihjataan. Myös presidentti Karzai ilmoitti pitävänsä YK:n tietoja osin virheellisinä.

-Se ei ole paikkansapitävä raportti. Se tehtiin ensimmäisenä päivänä, jolloin liikkeellä oli paljon ihmisiä ja väärää tietoa, Karzai vakuutti.

Karzain mukaan YK:n myöhemmin toimittama ja edellistä laajempi raportti, jota ei ole julkistettu, on totuudenmukainen. Hänen mukaansa myös Yhdysvaltain ja Afganistanin tutkijoiden laatimat selvitykset ovat luotettavia.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.