Mainos

Afganistanin presidentivaaliehdokkaat epäilevät vilppiä

Joukko Afganistanin presidentinvaaleissa ehdokkaana olleita on ilmoittanut vaativansa uusia vaaleja mahdollisimman pian ja pitävänsä tämänpäiväisiä vaaleja laittomina.

Afganistanilaiset ovat äänestäneet tänään ensimmäisissä suorissa presidentinvaaleissaan. Vaaleja ovat kuitenkin varjostaneet epäilyt väärinkäytöksistä. Suurin osa presidentivaaleissa ehdolla olleista on ilmoittanut pitävänsä tämänpäiväisiä vaaleja mitättöminä ja vaativansa uusia vaaleja mahdollisimman pian.

-Miltä tahansa hallituksella, joka tulee valtaan tämänpäiväisten vaalien seurauksena, puuttuu uskottavuus ja laillisuus. Tulemme pitämään sitä laittomana, sanoi ryhmän puhemiehenä toiminut ehdokas Abdul Satar Serat.

Julkilausumaa tukemaan asettui 14 vaaleissa ollutta ehdokasta.

Afganistanin vaaliviranomaiset ilmoittivat iltapäivällä, etteivät he aio keskeyttää äänestystä presidenttiehdokkaiden esittämien valitusten vuoksi.

-Äänestämisen keskeyttäminen tässä vaiheessa on epäoikeudenmukaista. Afgaanit ovat käyneet sankoin joukoin äänestämässä, ja prosessi on sujunut turvallisesti ja hyvässä järjestyksessä, perusteli presidentinvaaleja valvovaan elimeen kuuluva Ray Kennedy toimittajille.

Presidentinvaaleja valvovaan elimeen kuuluu niin afganistanilaisia kuin YK:n valitsemia edustajia.

Äänestys ympäri maata sujui lähes välikohtauksitta, eikä väkivaltaisuuksia ollut iltaan mennessä tullut tietoon. Äänestysaikaa vaaleissa jatkettiin lopulta kahdella tunnilla, jotta kaikki halukkaat pääsisivät äänestämään. Maan väliaikasen presidentin Hamid Karzain uskotaan voittavan vaalit

(MTV3-Reuters-AFP-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.