Video: Pommi-isku ravisutti Afganistanin parlamenttia

Pommi-isku järisytti Afganistanin parlamenttia 0:57

Afganistanin parlamenttitalon edessä pääkaupungissa Kabulissa on nähty räjähdys kesken parlamentin istunnon.

Pian räjähdyksen jälkeen kuului myös ampumisen ääniä. Parlamentin istuntoa televisioitiin, ja tv-kuvissa näkyi, kun ihmiset juoksivat rakennuksesta turvaan.

Hallituksen sisäministeriön tiedottaja Najib Danish kertoo uutistoimisto AFP:lle, että hyökkääjät surmattiin pian iskun alettua. Kukaan parlamentin edustaja ei iskussa loukkaantunut. Tiedottajan mukaan hyökkääjiä oli seitsemän, joista yksi oli itsemurhapommittaja.

Viranomaisten tietojen mukaan kyseessä olisi itsemurhapommittaja ja useita aseistautuneita miehiä. Räjähdys tapahtui rakennuksen ulkopuolella kesken parlamentin istunnon. Poliisi kiistää, että tekijät olisivat päässeet parlamenttitaloon sisälle.

AFP:n mukaan Taleban-liike on ilmoittanut olevansa iskun takana. Räjähdyksessä loukkaantui ainakin 19 ihmistä, joista neljä oli naisia.

Kabulissa on tapahtunut enenevissä määrin iskuja viimeisen kahden kuukauden aikana. Useimmat ulkomaiset joukot lähtivät Afganistanista viime vuoden lopulla. Esimerkiksi sotilasliitto Nato lopetti operaationsa Afganistanissa joulukuussa.  

Lue myös:

    Uusimmat