Mainos

Afganistanin panttivankien aikarajaa lykättiin

Kaappaajat päätyivät siirtämään aikaisemmin täksi päiväksi asettamaansa aikarajaa. Kaappaajat ovat uhanneet tappaa kolme panttivankiaan, mikäli heidän vaatimuksiinsa ei suostuta.

Afganistanissa siepatut kolme YK:n työntekijää ovat saaneet lisäaikaa perjantaihin asti. Sieppaajien mukaan neuvotteluissa ei ole toistaiseksi edistytty, mutta he ovat toiveikkaita. Sieppaajien johtajana pidetty mullah Sajed Mohammad Akbar Agha oli sanonut aikaisemmin, että panttivangit surmataan, jos ryhmän vaatimuksiin ei suostuta viimeistään tänään.

Sieppaajat kuuluvat Jaish-e-Muslimeen-nimiseen ryhmään, jonka edustajat ovat olleet yhteydessä useisiin kansainvälisiin uutistoimistoihin ja esittäneet toisistaan poikkeavia vaatimuksia. Vaatimuksiin kuului mm. YK:n vetäytyminen Afganistanista ja kaikkien muslimivankien vapauttaminen Afganistanin vankiloista ja Yhdysvaltain Guantanamon-tukikohdasta.

Afganistanin hallitus on aiemmin onnistunut neuvottelemaan useita Taleban-ryhmittymien ulkomaalaisipanttivankeja vapaaksi lunnaita vastaan. Afganistanin hallitus jaYK eivät ole kommentoineet tilannetta tänään.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.