Afganistanin oppositiojohtaja Masood onkin hengissä?

Afganistanin oppositiojohtajan lähipiirin mukaan Masood vain loukkaantui salamurhaajien iskussa.

Ahmed Shah Masood Afganistanin oppositiojohtaja

Afganistanin oppositiojohtajan Ahmed Shah Masoodin lähipiiri on kiistänyt uutistoimistotiedon, jonka mukaan Masood olisi kuollut murhayrityksessä saamiinsa vammoihin.

Opposition edustajien mukaan Masood loukkaantui lievästi sunnuntaisessa murhayrityksessä. Sen sijaan hänen olinpaikastaan kerrottiin ristiriitaista tietoa.

Venäläinen uutistoimisto Itar-Tass kertoi nimeämättömään lähteeseen viitaten Masoodin kuolleen sunnuntai-iltana.

-Hän voi hyvin eikä hänen tilastaan ole huolta, Masoodin sihteeri sanoi myöhemmin.

Hänen mukaansa Masoodin vammoja hoidetaan naapurimaassa Tadzhikistanissa.

Afganistania hallitsevan Taleban-liikkeen syrjäyttämän presidentin Burnahuddin Rabbanin edustaja puolestaan kertoi, että Masood saa hoitoa pieniin vammoihin tukikohdassaan Takharin maakunnassa.

Rabbani on muodollisesti ns. pohjoisen liittouman johtaja. Liittouma on taistellut Masoodin komennossa Afganistanissa valtaa pitävää Taleban-liikettä vastaan maan pohjois- ja koillisosissa. Sen hallussa on viitisen prosenttia maan pinta-alasta.

Salikin mukaan murhayritys tapahtui Masoodin päämajassa, joka sijaitsee Khoja Bahauddinissa Takharin maakunnassa. Iskun tekijät esiintyivät arabitoimittajina, ja he laukaisivat tv-kameraan kätketyn räjähteen kesken haastattelun. Toinen heistä sai surmansa räjähdyksessä. Masoodin henkivartijat surmasivat toisen.

(MTV3-STT-Itar-Tass-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat