Mainos

Afganistanin oppositio etenee

Afganistanin oppositiojoukot ilmoittavat onnistuneensa katkaisemaan Kandaharin kapunkiin johtavan eteläisten Taleban-joukkojen huoltoreitin. Pohjoisessa Kunduzin kaupungissa lisää Talebanin sotilaita on antautunut opposition joukoille.

Taleban-liike ja oppositiojoukot taistelevat kiivaimmin Kandaharin ja Kunduzin alueilla.

Afganistanin oppositio on katkaissut Talebanin tärkeän huoltoreitin etelässä vallattuaan Kandaharin ja Pakistanin rajan välissä sijaitsevan pikkukaupungin, kertoi oppositiojohtaja Hamid Karzai tänään.

Karzain mukaan hänen joukkonsa valtasivat eilen Tkhata Pulin kaupungin lähellä Kandaharia. Talebanien hallussa edelleen oleva Kandahar on riippuvainen huoltoreitistä, joka kulkee Tkhata Pulin kautta Pakistaniin.

Pakistanissa toimiva afgaaniuutistoimisto AIP kertoi puolestaan aiemmin, että talebanit olivat lyöneet takaisin opposition joukot Kandaharin itäpuolella käydyissä taisteluissa.

Tietoja ei voitu vahvistaa riippumattomista lähteistä.

Kunduzin talebanit antautumassa?

Taleban aloitti tänään vetäytymisen piiritetystä Kunduzin kaupungista Pohjois-Afganistanissa. Arviolta 1700 talebania antautui pohjoisen liiton joukoille, kertoi opposition edustaja uutistoimisto AFP:lle.

-Kunduzin evakuointi alkoi tänä aamuna kello yhdeltätoista, ja tähän mennessä tuhat talebania on luovuttanut aseensa ja antautunut pohjoisen liiton komentajille kaupungin luoteisosassa, kertoi opposition edustaja.

Aiemmin noin 700 Talebanin taistelijaa oli antautunut piirittäjille kaupungin itäosassa.

Myös uutiskanava CNN kertoi talebanien joukkoantautumisesta. Piiritetystä kaupungista saapui sadoittain talebaneja kymmenissä ajoneuvossa ja ainakin yhdessä panssarivaunussa. Talebanit kättelivät pohjoisen liiton sotilaita, ja heidät oli määrä vapauttaa heti aseiden luovuttamisen jälkeen, kertoi CNN.

CNN:n mukaan antautuneiden joukossa ei ollut yhtään ulkomaisia taistelijoita. Aiemmin pohjoisen liiton komentaja Amanullah Khan kertoi, että antautuneiden joukossa olisi ollut myös talebanien riveissä taistelleita tshetsheenejä, arabeja ja pakistanilaisia.

Opposition joukot ovat piirittäneet kaksi viikkoa Kunduzia, joka on talebanien viimeinen linnake Afganistanin pohjoisosassa.

(MTV3-Reuters-AFP-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.