Mainos

Afganistanin korkein oikeus tuomitsi missikisat

Afganistanin korkein oikeus on tuominnut missikisat islamin uskon ja ihmisarvon vastaisina.

Afganistanin korkein oikeus on tuominnut missikisat epäislamilaisina.


Afganistanin korkein oikeus on tuominnut missikilpailut epäislamilaisina. Tuomio tuli sen jälkeen, kun Yhdysvalloissa asuva afganistanilainen nainen oli osallistunut Miss Afganistanina kansainvälisiin kauneuskilpailuihin Filippiineillä.

Uutistoimisto Bhakterin mukaan korkein oikeus ilmoitti eilen, että esiintyminen alasti missikilpailuissa on epäislamilaista ja vastoin afgaanien perinteitä sekä ihmisarvoa.

-Islamin pyhän uskon pohjalta jokainen joka osallistuu tällaisiin kilpailuihin, on hän mistä maasta tai uskontokunnasta tahansa, joutuu helvettiin, uutistoimiston raportissa lisättiin.

Afganistanilaissyntyinen Vida Samadzai, 25 esiintyi viime viikolla bikineissä Miss Earth -kisoissa Filippiineillä. Hän on ensimmäinen afgaaninainen, joka on osallistunut maailmanlaajuisiin missikisoihin 30 vuoteen. Afganistanin naisasioiden ministeri Habiba Sarabi tuomitsi Samadzain esiintymisen sanoen, että puolialastomana näyttäytyminen ei ole naisten vapautta, vaan tähtää vain miesten viihdyttämiseen.

Yhdysvalloissa nykyisin asuva Samadzai on itse sanonut edustaneensa Afganistania kisoissa. Afganistanin Yhdysvaltain-lähetystö on kiistänyt asian ja sanonut, että kyseessä on naisen oma päätös osallistua.

(MTV3-AFP-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.