Mainos

Afganistanin hallitusneuvottelut alkavat Berliinissä

Afganistaniin on määrä muodostaa uusi, laajapohjainen hallitus ensi viikonloppuna. Taistelut sotien repimässä maassa jatkuvat edelleen.

Afganistaniin yritetään muodostaa laajapohjainen hallitus ensi viikonloppuna alkavassa kokouksessa Saksan pääkaupungissa, kertovat diplomaattilähteet.

Asiasta on kertonut myös Venäjän YK-lähettilään avustaja Gennadi Gatilov amerikkalaiselle televisiokanavalle NBC:lle.

Kokous pidetään YK:n aloitteesta, ja paikalle on määrä saapua edustajia kaikista Afganistanin kansallisuusryhmistä. Afganistanin keskeisin oppositioryhmä Pohjoinen liitto ei tosin vielä ole virallisesti hyväksynyt pääsihteeri Kofi Annanin kutsua, mutta liiton edustajat ovat vakuuttaneet yhteistyöhalukkuuttaan.

YK:n Afganistanin-erikoislähettiläs Lakhdar Brahimi on YK-lähteiden mukaan tavannut turvallisuusneuvoston jäseniä ja hänen on määrä ilmoittaa myöhemmin, että kokous pidetään lauantaina Berliinissä.

Kunduzille kolme päivää aikaa antautua

Afganistanin Pohjoinen liitto kertoo antaneensa Kunduzin kaupungin puolustajille kolme päivää aikaa antautua verenvuodatuksen välttämiseksi.

Pohjoisen liiton edustajan mukaan Osama bin Ladenille uskolliset taistelijat ovat estäneet Talebania antautumista.

Pohjois-Afganistanissa sijaitsevassa Kunduzissa on Talebanin rinnalla arviolta 3 000 ulkomaista taistelijaa, jotka ovat etupäässä arabeja, tshetsheenejä ja pakistanilaisia.

Epävarmuus Afganistanin pääkaupungissa Kabulissa jatkuu, vaikka Taleban on poistunut kaupungista. Ihmiset pelkäävät kostoiskuja, siksi Kabul on iltaisin kuin aavekaupunki.


(Huomenta Suomi 20.11.2001)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.