Mainos

Afganistanilaisministeri tapettu

Afganistanin lentoliikenne- ja matkailuministeri sai eilen surmansa, kun hurjistunet pyhiinvaeltajat pahoinpitelivät hänet Kabulin lentokentällä.

Sadat hurjistuneet pyhiinvaeltajan pahoinpitelivät ministeri Abdul Rahmanin kuoliaaksi Kabulin lentokentällä torstai-iltana. Sen paremmin Rahmanin henkivartijat kuin kansainväliset Isaf-rauhaturvaajatkaan eivät kyenneet pelastamaan ministeriä.

Turhautuneet pyhiinvaeltajat olivat odotelleen toistuvasti lykkääntyneitä lentojaan Saudi-Arabian Mekkaan jo pari päivää. He kävivät ministerin kimppuun, kun tämän oli määrä nousta Intiaan lentävään koneeseen.
Pyhiinvaeltajien keskuudessa oli qatarilaisen al-Jazeera-television mukaan levinnyt huhu, että ministerin käyttöön oli otettu yksi pyhiinvaelluslennolle varatuista koneista.

Lähes 900 pyhiinvaeltajaa pääsi lopulta matkaan kohti Saudi-Arabiaa. Ketään ei pidätetty ministerin lynkkauksesta. Afganistanin väliaikaishallitus kokoontui illalla hätäkokouksen tapahtuneen johdosta, ja puolustusministeri Mohammad Fahim keskeytti vierailunsa Venäjälle.

Tulitusta USA:n tukikohdassa Kandaharissa

Kandaharissa, Etelä-Afganistanissa sijaitsevasta Yhdysvaltain sotilastukikohdassa kuultiin iallla jälleen tulitusta ja räjähdyksiä, ja siellä on riehunut myös valtava tulipalo.

Tuli roihusi kolmen amerikkalaisen kuljetushelikopterin lähellä Kandaharin lentotukikohdassa. Tuli raivosi kiitoradalla tai aivan sen lähellä noin sata metriä lentoterminaalista, sanoi uutistoimisto Reutersin kameramies Taras Protsyuk. Hän ei osannut kertoa palon syytä tai mikä alueella paloi.

Reutersin mukaan taistelun ääniä on kuulunut Kandaharin lentokentän suunnalta jo kahtena yönä peräkkäin. Yhdysvaltain sotilasviranomaisten mukaan toissaöisessä tulituksessa haavoittui kaksi amerikkalaissotilasta, kertoo uutistoimisto AFP.

Tukikohtaan on sijoitettu yli 4000 amerikkalaista, kanadalaista, norjalaista ja muunmaalaista sotilasta.

(MTV3-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.