Mainos

Afganistanilaiset uskovat parempaan huomiseen

Afganistanilaiset ovat huolissaan maan turvallisuudesta, mutta useimmat heistä jaksavat kuitenkin uskoa valoisampaan tulevaisuuteen. Tämä käy ilmi laajasta kyselystä, jonka Yhdysvalloissa päämajaansa pitävä kansalaisjärjestö Asia Foundation julkisti tänään.

Järjestön mukaan mielialat ovat toiveikkaat, sillä 42 prosenttia vastaajista sanoo että maa on menossa oikeaan suuntaan.

Turvattomuus kalvaa 48:aa prosenttia kyselyyn osallistuneista. Silti peräti kaksi kolmasosaa väestöstä piti omaa asuinaluettaan turvallisena tai melko turvallisena.

Ilonaiheena afganistanilaiset pitivät maan jälleenrakennusta. Peräti 80 prosenttia katsoi hallituksen suoriutuvan hyvin tehtävistään erityisesti koulutuksessa ja terveydenhuollossa.

Jokapäiväistä elämää hankaloittavat sähköpula, työttömyys ja puhtaan veden puuttuminen. Neljäkymmentä prosenttia kyselyyn osallistuneista joutui tulemaan toimeen ilman sähköä.

Kansallisella tasolla ihmiset näkivät suurena ongelmana korruption, johon he olivat törmänneet hakiessaan töitä tai virallisia asiapapereita ja oikeusistuimissa.

Noin kaksi kolmasosaa vastaajista oli sitä mieltä, että naisten pitää pukeutua koko vartalon peittävään burkaan liikkuessaan kodin ulkopuolella. Enemmistö kertoi kuulevansa tärkeimmät uutiset joukkokokouksissa ja moskeijoissa.

Kyselyyn osallistui yli 6600 afganistanilaista miestä ja naista.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.