Mainos

Afganistaniin lähtevien rauhanturvaajien koulutusta terävöitetty

Afganistanin kriisinhallintajoukkoja vastaan tehdyt hyökkäykset on otettu huomioon suomalaisten rauhanturvaajien koulutuksessa Porin Prikaatissa. Elo-syyskuussa maahan lähtevä vaihtohenkilöstö on saanut lisäoppia asekäsittelyssä ja oman toiminnan suojaamisessa.

Esimerkiksi tänään Säkylän Huovinrinteellä harjoiteltiin lähes jokapäiväistä tilannetta Afganistanissa, kun ISAF:in tarkkailupartio pysähtyi auttamaan tienvarsipommin uhreja.

Afganistaniin lähtijöiden kolmiviikkoista koulutusta on säädetty koko ajan tilanneraporttien mukaan.

- Suunnittelemme koulutusta yhdessä kriisinhallintajoukon kanssa jatkuvasti, kertoo Porin prikaatin kriisinhallintakeskuksen johtaja Timo Vehviläinen.

"Menehtyneitä ollut aikaisemminkin"

Säkylässä korostettiin tänään, että operaation riskitaso on jokaisella kirkkaana mielessä.

- Valmius siihenkin on olemassa, että jotain ikävää tapahtuu. Kyllä meillä rauhanturvahistoriassa on menehtyneitä ollut aikaisemminkin, sanoo maavoimaesikunnan operatiivisen osaston päällikkö Jari Kallio.

Noin 60 miehen ja yhden naisen täydennysjoukko saapuu Mazar-i-Sharifin tukikohtaan Afganistanin presidentinvaalien jälkeen, jolloin turvallisuustilanteen odotetaan helpottuneen.

Suuri osa nyt lähtevästä joukosta on puolustusvoimien ja rajavartiolaitoksen kantahenkilökuntaa sekä poliiseja. Kriisinhallintatehtäviin hakeutuvien määrä on pudonnut Suomessa selvästi, mutta Afganistanin tarve on täytetty tälle vuodelle.

Parhaillaan Afganistanissa Isaf-operaatiossa on 196 suomalaista rauhanturvaajaa.

Katso Jouko Vähä-Koskelan raportti Säkylästä (Kymmenen uutiset 6.8.2009)

(MTV3)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja