Mainos

Afganistan-tietokatkosta syntynyt soppa kiehuu edelleen

Kohu ulkopoliittisen johdon tietämättömyydestä Afganistaniin lähetettyjen joukkojen kotiinpaluusta jatkuu. Eduskunnan ulkoasianvaliokunnan johto keskustelee tietokatkosjupakasta huomenna presidentti Tarja Halosen kanssa.

Hallitus ja presidentti olisivat jo valmiita jo laittamaan asialle pisteen viime viikon perjantain ulko- ja turvallisuuspoliittisen valiokunnan kokouksen jälkeen, mutta pääoppositiopuolue SDP vaatii edelleen pääministeriltä selvitystä tapahtuneesta.

- Huomattavan iso sotku tässä on syntynyt keskeisessä ulkopolitiikan päätöksenteossa, eli siitä, miten suomalaiset joukot ulkomailla toimivat ja kuka niitä sieltä kotiuttaa, sanoo SDP:n kansanedustaja Eero Heinäluoma.

Asian vieminen tutkittavaksi jopa perustuslakivaliokuntaan on myös harkinnassa.

- Kaikki vaihtoehdot on auki jos hallitus ei vapaaehtoisesti selvitä tätä asiaa sekä eduskunnalle että suomen kansalle ja anna varmuutta siitä että tällaistä ei enää jatkossa tapahdu

Pääministeri Matti Vanhanen kieltäytyi viime torstaina MTV:n uutisten haastattelussa antamasta pääministerin ilmoitusta ulkopoliittisen johdon tietokatkoksesta. Vanhasen mukaan lisäselvitykset puolustus- ja ulkoasiainvaliokunnille riittävät.

Puolustusministeri Jyri Häkämies kävi tänään puolustusvaliokunnan kuultavana tietokatkoksesta.

Valiokunnan puheenjohtajan Juha Korkeaojan mukaan ulko- ja puolustusministerien olisi pitänyt huolehtia, että utvassa ja eduskunnassa olisi havahduttu suomalaisjoukkojen lokakuun lopulla päättyvään sopimukseen.

- Kyllä tässä selvästi osoittautui, että kumpikaan ministeri ei ole kertonut pääministerille ja presidentille, mitä ollaan tekemässä, Korkeaoja sanoo.

Katso Eeva Lehtimäen juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.