Mainos

Afganistan taas oopiumtuotannon ykkösenä

Afganistan on nousemassa jälleen oopiumtuotannon ykköseksi. Tuotanto Kaakkois-Aasian kultaisen kolmion alueella on vähentynyt, kun Afganistanin tuotanto on elpynyt.

Afganistan on nousemassa jälleen maailman oopiumituotannon ykköseksi unikkosatojen pienentyessä Kultaisen kolmion alueella Kaakkois-Aasiassa. Tilannetta pidetään erityisen kiusallisena presidentti Hamid Karzaille, joka on ilmoittanut toistuvasti pyrkivänsä lopettamaan oopiumiunikon viljelyn ja huumekaupan.

Thaimaan huumeviranomaiset arvioivat, että Thaimaan, Laosin ja Burman rajaseuduista muodostuvassa Kultaisessa kolmiossa tuotetaan tänä vuonna 926 tonnia heroiinin raaka-aineena käytettävää oopiumia ja Afganistanissa yli 2000 tonnia.

-Kun Afganistanissa ei ollut käytännössä lainkaan tuotantoa, huumekauppiaat etsiytyivät Kultaisen kolmion korvaaville markkinoille ja tarjonta nousi, mutta Afganistanissa on nyt yllin kyllin tuotantoa, sanoi Chartchai Suthiklom, Thaimaan huumevalvontaviraston varapääsihteeri.

Presidentti Karzain mahdollisuuksia estää unikonviljely sotien runtelemassa maassa vaikeuttaa ennen kaikkea se, ettei keskushallitus ole saanut hallintaansa pääkaupungin Kabulin ulkopuolista maaseutua.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.