Mainos

Afganistan: Jopa sata talebania kuoli ilmaiskussa

Huhujen mukaan iskussa olisi kuollut myös satoja siviilejä. Afganistanin hallitus on kuitenkin kiistänyt tällaiset tiedot.

Yli sata talebantaistelijaa on kuollut torstaisessa ilmaiskussa Afganistanin eteläosassa, maan hallitus ilmoittaa.

Yhdysvaltain armeija vahvisti, että liittouman ilmaiskun kohteena oli useita talebankomentajia Helmandin maakunnassa Etelä-Afganistanissa.

Afganistanin hallitus kiisti huhut, joiden mukaan jopa satoja siviilejä olisi kuollut iskussa. Brittijoukkojen ja Afganistanin puolustusministeriön mukaan noin 60 ihmistä loukkaantui, osa heistä mahdollisesti siviilejä.

- Jos siviiliuhreja oli, heitä oli hyvin vähän. Heitä ei pitäisi olla kymmentä enempää, sanoi kenraali Zahir Azimy Afganistanin puolustusministeriöstä.

Azimyn mukaan kuolleiden joukossa oli useita talebankomentajia. Tiedossa ei ollut, oliko yksi heistä toukokuussa surmansa saaneen talebanjohtaja Mullah Dadullahin veli Mansour Dadullah.

Hallitus ei suostu vaihtokauppaan talebanien kanssa

Afganistanin hallitus ei aio vapauttaa talebantaistelijoita vastineeksi eteläkorealaisista panttivangeista, kertoo hallituksen neuvottelija Mahmood Gailani. Hänen mukaansa sekä Afganistan että Yhdysvallat vastustavat sieppaajien vaatimaa talebanvankien vapauttamista.

Etelä-Korea jatkaa neuvotteluja sieppaajien kanssa. Etelä-Korea voi sopia talebanien kanssa vain lunnaiden maksusta, Gailani sanoo.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.