Mainos

Afganistan ja Taleban tapasivat ensimmäisen kerran virallisesti

Afganistanin hallituksen ja Taleban-liikkeen edustajat ovat tavanneet virallisesti ensimmäisen kerran.

Tapaamista isännöineen Pakistanin mukaan molemmat osapuolet ovat myös suostuneet tapaamaan uudestaan keskustellakseen rauhasta.

Pakistanin ulkoministeriö on kertonut tapaamisen kestäneen läpi yön, mutta keskustelujen sisällöstä ei ole juuri annettu tietoja. Ministeriön tiedotteen mukaan edustajat vaihtoivat kuitenkin näkemyksiä keinoista rauhan saavuttamiseksi ja sopivat, että jatkavat tapaamisia vilpittöminä ja sitoutuneina.

Pakistanin pääministeri kuvaili tapaamista läpimurroksi yrityksessä lopettaa jo kolmetoista vuotta kestänyt sota Afganistanissa. Myös Valkoisen talon edustajan mukaan tapaaminen oli merkittävä askel kohti mahdollisuutta uskottavasta rauhasta.

Afganistanin ja Taleban-liikkeen edustajat ovat käyneet viime kuukausien aikana jo useita epävirallisia alustavia keskusteluja, mutta tiistain tapaaminen oli ensimmäinen virallinen askel keskusteluille rauhasta ja sovinnosta.

Seuraava tapaaminen on määrä järjestää molemmille osapuolille sopivaan aikaan ramadanin jälkeen eli heinäkuun 18. päivän jälkeen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.