Mainos

Afgaanit yrittivät kaivaa tunnelin Suomeen

Venäjän rajavartijat ovat pidättäneet afgaanimiehet, jotka yrittivät kaivaa tunnelia Suomeen.

Neljä miestä, joista kahdella ei ollut minkäänlaisia henkilöpapereita, olivat äskettäin menettäneet työnsä Moskovan torilla ja olivat päättäneet "yrittää onneaan" Suomessa.

Venäjän rajavartijat seurasivat afgaaneja eilen kahden tunnin ajan, kun miehet etenivät kaivamassaan tunnelissa Suomen ja Venäjän välisellä rajavyöhykkeellä, kertoo uutistoimisto RIA Novosti.

Kaakkois-Suomen rajavartiosto sai tiedon nelikon etsinnöistä Viipurin alueen rajavaltuutetulta tuoreeltaan. Samalla valvontaa tehostettiin Suomen puolella. Etsintä seisautti myös liikenteen lyhyeksi aikaa Vaalimaan rajanylityspaikalla.

Viikonloppuna tapahtui myös toinen rajanylitysyritys. Moldovalainen mies yritti päästä Venäjältä Suomen kautta Norjaan töihin. Hän myös oli vähän aikaa sitten menettänyt työpaikkansa rakennuksilla finanssikriisin takia. Venäjän rajavartiosto pidätti miehen, jolla oli mukanaan kompassi, kartta ja vähän ruokaa.

Luvattomat rajanylitykset lisääntyneet

Yhteensä noin 200 ihmistä on yrittänyt tänä vuonna päästä luvattomasti Venäjältä Suomeen, kertoo Kaakkois-Suomen rajavartiosto.

Valtaosa pyrkijöistä on otettu kiinni jo Venäjän puolella, ja rajan yli Suomeen on päässyt 24 ihmistä yhdeksässä eri tapauksessa.

Majuri Matti Pitkäniityn mukaan luvattomien rajanylitysyritysten kasvu havaittiin jo alkuvuodesta. Tulijoiden joukossa on ollut aiempaa enemmän afganistanilaisia.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.