Mainos

Afgaanioppositio syyttää kolmea tahoa

Afganistanin opposition Pekingin-edustaja syytti tänään Yhdysvaltain terrori-iskuista yhteistyökolmiota, joka koostuu Osama bin Ladenista (kuvassa), Pakistanin armeijan tiedustelupalvelusta ISI:stä ja Afganistania hallitsevasta Taleban-liikkeestä.

Afganistanin oppositiorintaman Pekingin-edustaja Abdul Basir Hotak hämmästeli epäilyjen keskittymistä pelkästään bin Ladeniin.

-Tämän kolmion olemassaolo on hyvin, hyvin vaarallinen alueen ja koko maailman turvallisuudelle, hän sanoi. Hotak kehotti kansainvälistä yhteisöä omaksumaan uuden strategian terrorismia vastaan.

-Mielestäni sotilaallisia näkökohtia tulisi ottaa mukaan uuteen käsitykseen ja uuteen strategiaan. Hotak edustaa YK:n tunnustamaa Afganistanin syrjäytettyä hallitusta Kiinassa.

Ääri-islamilainen Taleban hallitsee lähes koko Afganistania, mutta vain kolme maata - Pakistan, Tadzhikistan ja Arabiemiirikunnat - on tunnustanut sen Afganistanin lailliseksi hallitukseksi.

Pakistanilaislehden mukaan iskuista epäilty terroristi Osama bin Laden on kiistänyt osuutensa iskuihin. Laden syyttää teoista Amerikan omia ääriryhmiä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.