Mainos

Afgaaninaiselta leikattiin nenä ja korvat suvun kunnian takia

Nuorella afgaaninaisella on karmea tarina kerrottavanaan. Hän pakeni taleban-taistelijana toimivan aviomiehensä väkivaltaista sukua ja tuli melkein tapetuksi. Nainen jäi paostaan kiinni ja joutui talebanien vankilaan.

Talebanien lain mukaan nainen oli riistänyt suvulta kunnian pakenemalla, joten 19-vuotiaan piti kärsiä teostaan.

Aviomies leikkasi 19-vuotiaan Bibi Aishan nenän ja korvat irti ja jätti naisen pyörtyneenä vuoristoon. Tarkoitus oli, että nainen myös kuolisi vuorille. Toisin kuitenkin kävi.

- Tunsin kuin nenässäni olisi kylmää vettä. Avasin silmäni, mutta en kyennyt näkemään sillä kasvoni olivat täynnä verta, muistelee Aisha hirveää kokemustaan.

Hänet löydettiin vuorilta ja hän selvisi. Aisha on tänä päivänä amerikkailaisten ja afganistanilaisten naisten yhteistyössä perustaman järjestön suojeluksessa. Hän kokee olevansa hyvässä hoidossa ja turvassa.

Bibi Aisha naitettiin vieraalle

Bibi Aishan tarina alkaa oikeastaan jo tytön ollessa 8-vuotias, kun isä lupaa tyttärensä avioon taleban-taistelijana toimivalle miehelle. Aisha luovutetaan 16-vuotiaana miehen isälle ja veljille, ja tästä alkaa pitkä kidutuksen ja hyväksikäytön tie.

- Vietin perheen kanssa kaksi vuotta ja tunsin itseni täydelliseksi vangiksi, silminnähden kaunis ja rauhallinen Bibi Aisha kuvaa.

Aishan tarina on vain yksi karmea esimerkki talebanien hallinnoimassa Afganistanissa, jossa naisiin kohdistuva väkivalta on arkipäivää.

(MTV3 - AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.