Mainos

Afgaanilapsille opetetaan skeittausta

Onko Suomessa yhtään murrosikäistä, joka ei olisi koskaan edes nähnyt skeittilautaa? Afganistanissa tämä on mahdollista. Nyt vapaaehtoiset australialaiset ja afganistanilaiset ovat tuoneet rullalaudat Kabulin kaduille opettaakseen afgaanilapsille ja -nuorille paitsi tätä urbaania urheilua myös yhteenkuuluvuuden tunnetta muun maailman nuorten kanssa.

Yli vuosi sitten alkaneessa projektissa opetetaan kiinnostuneille lapsille ja nuorille skeittauksen perustaitoja ja -niksejä kolme kertaa viikossa, mutta kuuden 20-32 -vuotiaan miehen kanssa harjoituksia on jatkettu pidemmälle. Vaikka uutistoimisto AP kertoo opetusta annettavan myös tytöille, uutisvideossa tyttöjä näkyy vain pari.

Skeittipuistoa kaupungissa ei ole. Vielä, sanovat rahoitusta puuhaavat innostuneet vapaaehtoiset. Eikä tulekaan, miettivät vanhoilliset, sillä Kabulissa myös kritisoidaan skeittausta rajusti.

- Useimmat ihmiset sanovat suoraan, että tämä on amerikkalaista ja länsimaista urheilua eikä sitä pitäisi harrastaa maassamme. Tämä on suurin ongelma työssämme, paikallinen skeittiohjaaja Hamid Shahram Shahimy kertoo.

(MTV3-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.