Mainos

ADT:n Seppälä epäilee: NHL salaa dopingkäryjä

20:52

Suomen ADT:n lääketieteellinen johtaja Timo Seppälä suhtautuu erittäin epäilevästi jääkiekon NHL:n omaan dopingtestausohjelmaan.

Seppälän mukaan monella on syytä epäillä, että NHL salaa positiivisia dopingtestituloksia.

- Koska NHL:n testausjärjestelmä ei ole avoin, se mahdollistaa ihan mitä hyvänsä. Siellä voi olla käryjä, joista ei kerrota julkisuuteen mitään, Seppälä sanoo MTV Uutisille.

NHL ei edelleenkään ole allekirjoittanut Maailman antidopingtoimiston Wadan säännöstöä. Se tarkoittaa sitä, että NHL ei myöskään käytä Wadan akkreditoimia dopinglaboratorioita.

-On muistettava, että NHL on nimenomaan bisneksentekoväline. Jos se menee tähän Wadan järjestelmään ja siellä rupeaa tulemaan näitä käryjä, se on erittäin suuri imagovahinko koko liigalle ja sitä ne eivät halua. Jokainen käry on heidän mielestään täysin turha, Seppälä sanoo.

NHL uudisti dopingtestausohjelmansa vuonna 2012 pitkälle juuri Wadan painostuksesta. Liiga ei kuitenkaan ole kertonut, kuinka paljon testejä todellisuudessa on tehty ja millä tavalla. NHL-pelaajien dopingkäryt voi laskea yhden käden sormilla.

-Se on todella kummallista, kun ajattelee, kuinka paljon hyötyä dopingaineista saattaisi näille urheilijoille olla ja mitkä mahdollisuudet Yhdysvalloissa ja myös Kanadassa on käyttää näitä aineita, Seppälä sanoo MTV Uutisille.

NHL-pelaajien dopingtestaus on noussut puheenaiheeksi, kun ruotsalaispelaaja Niklas Bäckström jäi Sotshin olympialaisissa kiinni pseudoefedriini-piristeen käytöstä. Pseudoefedriini ei NHL:ssä kuulu kiellettyjen aineiden listalle. Ruotsin entinen NHL-puolustaja Niclas Wallin kertoi maanantaina ruotsalaiselle Expressen-lehdelle, että kaikki NHL-pelaajat ovat kokeilleet pseudoefedriiniä. Seppälän mielestä käyttö on väärin.

-Suurin annoksin käytettynä piristeillä saadaan samat vaikutukset kuin esimerkiksi amfetamiinilla. Ne antavat räjähtävyyttä ja kestävyyttä, Seppälä sanoo.

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.