Mainos

"Adressin jatkotoimenpiteistä päätös ensi viikolla"

Eläkeiän nostamista vastustava adressi tarjoaa kansalaisille mahdollisuuden sanoa sanansa hallituksen kaavailemaan eläkeikämuutokseen. STTK:n johtaja Kauko Passi kertoo MTV:n uutisille, että adressin jatkotoimenpiteistä on tarkoitus päättää ensi viikolla.

Kansalaiset ovat aktivoituneet vastustamaan eläkeiän nostoa internetissä. Asiaa vastustavassa nettiadressissa on jo yli 70 000 nimeä. STTK:n Passi sanookin, että adressi on selkeä viesti hallitukselle.

- Netissä kansalaisille on annettu mahdollisuus kertoa, mitä he asiasta ajattelevat. Ihmiset käyttävät paljon internetiä ja heille on tarjottu paikka vaikuttamiselle. Olemme omalta järjestökentältämme saaneet paljon vastalauseita hallituksen yksipuolisen "linjauksen" johdosta, Passi sanoo.

Adressi pysyy, kunnes hallitus peruuttaa

Passin mukaan ensi viikolla pääsopijaosapuolet keskustelevat ja päättävät, mitä adressilla tehdään jatkossa. Adressi pysyy Passin mukaan netissä niin kauan kuin hallituksen suunnalta jotakin tapahtuu.

- Ensi viikolla on tarkoitus keskustella yhdessä myös siitä, luovutetaanko adressi mahdollisesti hallitukselle, Passi paljastaa.

Myös palkansaajajärjestöjen hallitukset ovat ensi viikolla koolla pohtimassa jatkotoimenpiteitä. Hallitukset kokoontuvat erikseen muun muassa maanantaina, tiistaina ja perjantaina.

Keskiviikkona avaimet taas Vanhasella

SAK:n viestintäpäällikkö Harri Järvinen kertoo, että palkansaajajärjestöjen johtajat tapaavat keskiviikkona myös pääministeri Matti Vanhasen.

- Pääministerin tapaamisen jälkeen tiedämme taas enemmän, SAK:n Järvinen sanoo.

Ensi viikon lauantaina myös pääsopijaosapuolten jäsenliittojen luottamusmiesten on määrä tavata Finlandia-talolla.

- Silloin on suuri päivä, sillä informoimme jäsenkenttää siitä, mitä olemme päättäneet ja mitä seuraavaksi tapahtuu. Yhdessä kentässä tässä edetään, jos tarve vaatii, vakuuttavat sekä Passi että Järvinen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.