Mainos

ADB: Sars hidastaa Aasian talouskasvua melko lievästi

Aasian talouskasvu hidastuu sars-epidemian vuoksi 0,1-0,2 prosenttiyksikköä, arvioi Aasian kehityspankki ADB talouskatsauksessaan. Aasia pysyy kasvun lievästä hidastumisesta huolimatta nopean talouskasvun alueena. ADB arvioi 41 Aasian maan kokonaistuotannon kasvavan tänä vuonna keskimäärin 5,3 prosenttia.

Joulukuussa ADB ennusti Aasian bruttokansantuotteen kasvuksi 5,6 prosenttia.

Tähän mennessä sars-keuhkokuumesairaus on Aasian kehityspankin mukaan vaikuttanut tuntuvasti matkustamiseen ja turismiin. Se on hidastanut myös monien niihin liittyvien palvelualojen kuten hotellien, ravintoloiden ja vähittäiskaupan kasvua. Epidemia voi pitkittyessään vahingoittaa myös Aasian vientikauppaa. Se tapahtuisi matkustamisen ja tilausten vähentymisen seurauksena. Epidemia on ADB:n mukaan saatava hallintaan suhteellisen nopeasti suurempien menetysten välttämiseksi.

Sarsin aiheuttamista ongelmista huolimatta Aasian maiden talouskasvu jatkuu Aasian kehityspankin mukaan vahvana. Kasvu on selvästi nopeampaa kuin Yhdysvalloissa tai euroalueella. Pankki arvioi, kasvu nopeutuu että ensi vuonna 41 Aasian maassa 5,9 prosenttiin.

ADB nosti Kiinan tämän vuoden kasvuarviota prosentin kymmenyksen. Kiinan bruttokansantuote kasvaa ennusteessa tänä vuonna 7,3 prosenttia ja ensi vuonna 7,6 prosenttia. Intian kokonaistuotannon ADB ennusti kasvavan tänä vuonna 6,0 prosenttia ja ensi vuonna 6,3 prosenttia.

(MTV3-Reuters-AFP-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.