Mainos

Acehissa luovutetaan lisää aseita

Aluksi Vapaa Aceh -liike on luvannut luopuvansa neljänneksestä aseistaan. Liikkeen ja Indonesian hallituksen välisen rauhansopimuksen toimeenpanoa valvoo parisataa kansainvälistä tarkkailijaa.

Acehin maakunnan itsenäisyyttä ajaneet indonesialaiskapinalliset ovat kertoneet, että he luovuttavat tarkkailijoille lisää aseita saattaakseen aseistariisunnan ensi vaiheen päätökseen.

Aseiden luovutus alkoi torstaina, kun kapinallisten edustajat luopuivat 78 aseesta. Perjantaina he luovuttivat vielä 110 asetta Bireuenin alueella. Vapaa Aceh -liikkeen edustaja Irwandi Yusuf sanoi, että kapinalliset luopuvat ensi alkuun ainakin 210 aseesta. Se on neljännes heidän ilmoittamastaan aseiden kokonaismäärästä.

Acehissa on sodittu kolme vuosikymmentä, mutta levottomuudet ovat päättyneet sen jälkeen, kun Indonesian hallitus ja Vapaa Aceh -liike solmivat rauhansopimuksen Helsingissä 15. elokuuta presidentti Martti Ahtisaaren johdolla.

Rauhansopimuksen toimeenpanoa valvoo kaksisataahenkinen kansainvälinen tarkkailijajoukko, johon kuuluu myös suomalaisia.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.