Mainos

Aceh-neuvottelujen toinen päivä päätökseen

Rauhanneuvottelujen henki oli tänään rauhallisempi kuin eilisellä kierroksella. Indonesia uhkaa kuitenkin maakunnan kapinallisia sotatoimilla, jos rauhaa ei synny.

Indonesian rauhaan tähtäävät Acehin rauhanneuvottelut ovat jatkuneet Valtion vieraskartanossa Königstedtissä.

Presidentti Martti Ahtisaaren johdolla käydyissä neuvotteluissa osapuolet ovat käsitelleet vaalien järjestämistä, poliittista osallistumista ja ihmisoikeuskysymyksiä. Indonesian hallituksen ja Vapaa Aceh -liikkeen edustajien välisten neuvottelujen on määrä jatkua vielä huomenna.

Ahtisaaren toimiston tiedottaja Maria-Elena Cowell kertoo, että neuvottelujen henki oli tänään rauhallisempi kuin ensimmäisenä päivänä. Presidentti Ahtisaari pitää neuvottelujen tuloksista tiedotustilaisuuden huomenna.

Meneillään oleva neuvottelukierros alkoi eilen maanantaina. Kyseessä on toinen kierros neuvotteluissa, jotka alkoivat uudelleen tammikuun alussa 20 kuukauden mittaisen tauon jälkeen.

Indonesian armeija uhkaa sotatoimilla

Indonesian armeija aikoo ryhtyä sotatoimiin, jos Suomessa käytävät rauhanneuvottelut epäonnistuvat.

Asevoimien komentajan mukaan rauhanomaisille keinoille annetaan vielä mahdollisuus, mutta tuloksettomat rauhanneuvottelut johtaisivat koviin toimiin separatisteja vastaan.

Uhkaukset eivät ole kuitenkaan haitanneet neuvotteluja Vantaalla, kertoo presidentti Ahtisaaren krisiinhallintaan erikoistuneen CMI-toimiston toiminnanjohtaja Pauliina Arola.

Eilen alkaneiden keskustelujen tarkoituksena on löytää poliittinen ratkaisu lähes 30 vuotta kestäneeseen konfliktiin, jossa on kuollut noin 12 000 ihmistä.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.