Mainos

Aceh-neuvotteluiden panokset kasvavat

Indonesia uhkaa maakunnan kapinallisia sotatoimilla, jos rauhaa ei synny.

Indonesian armeija varoitti tänään aloittavansa sotatoimet Acehin maakunnan kapinallisia vastaan, jos osapuolten rauhanneuvottelut päättyvät tuloksettomina. Maan hallituksen ja Vapaa Aceh -liikkeen edustajat neuvottelevat parhaillaan Vantaalla presidentti Martti Ahtisaaren johdolla.

- On hienoa, jos rauhanomaiset keinot johtavat oikeaan suuntaan. Mutta jos ne ovat tuloksettomia, olemme valmiita ryhtymään koviin toimiin separatisteja vastaan, sanoi asevoimien komentaja Endriartono Sutarto.

Sutarto syytti Indonesian uutistoimiston Antaran mukaan kapinallisia hyökkäyksistä armeijan sotilaita vastaan. Hyökkäyksen kohteeksi joutuneet joukot olivat hänen mukaansa tekemässä avustustyötä hyökyaallon uhreille.

- Jos GAM (Vapaa Aceh -liike) haluaa rauhaa, osoittakaa se. Älkää hyökätkö Indonesian joukkoja vastaan avustustöiden aikana, Sutarto opasti.

Vantaan rauhanneuvottelut alkoivat eilen, ja niille on varattu kolme päivää. Keskustelujen tarkoituksena on löytää poliittinen ratkaisu lähes 30 vuotta kestäneeseen konfliktiin, jossa on kuollut noin 12 000 ihmistä.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.