Mainos

Abu Sayyaf vapautti lisää panttivankeja

Abu Saayaf -muslimisissit ovat vapauttaneet tänään neljä malesialaista ja kaksi filippiiniläistä panttivankia.

Malesialaisvangit vapautettiin varhain tänäaamuna. Malesialaiset oli siepattu Sipadanin lomakeskuksesta huhtikuun lopussa. Myöhemmin päivällä Abu Sayyaf vapautti kaksi filippiiniläistä kristillisen koulun opettajatarta. Opettajat otettiin panttivangeiksi läheiseltä Basilanin saarelta neljä kuukautta sitten. Opettajat, Teresita Academia ja Erlinda Manuel, vakuuttivat, että Abu Sayyaf kohteli heitä aina hyvin. Toinen opettajista kertoi olleensa raskaana, kun hänet siepattiin, mutta saaneensa keskenmenon vankeuden aikana.

Yhteensä Abu Sayyaf on vapauttanut kuluneen viikon aikana kahdeksan panttivankia, joten Etelä-Filippiinien viranomaiset suhtautuvat toiveikkaasti kuukausia liki muuttumattomana junnanneen kriisin päättymiseen.

Vapautus viivästyi

Abu Sayyaf oli aiemmin antanut ymmärtää, että ryhmä vapauttaa kaikki malesialaisvankinsa samalla kertaa. Alun perin koko malesialaisryhmän piti päästä vapaaksi jo keskiviikkona.

Filippiiniläislähteiden mukaan vapautus on viivästynyt, koska sissit tappelevat keskenään saamistaan lunnasrahoista. Kaikki viralliset tahot tosin kiistävät edelleen lunnaiden maksamisen. Neljä tänään vapautettua malesialaista luovutettiin Malesian suurlähettiläälle Manilassa ja heidän oli määrä lentää kotiin myöhemmin tämän päivän aikana.

-Haluan tavata perheeni, totesi yksi vapautetuista, Francis Masangkin, toimittajille saavuttuaan Manilaan. -Vaikka meillä onkin tänään aihetta iloon, vielä ei ole aika juhlia, sanoi Malesian suurlähettiläs Mohamed Arshad Hussein. -Juhlat alkavat vasta sitten, kun kaikki Sidapanilta siepatut panttivangit - niin malesialaiset kun muutkin - ovat vapaita, hän jatkoi. Alkujaan Sipadanin ryhmään kuului yhdeksän malesialaista lomakeskuksen työntekijää, kaksi suomalaista, kolme saksalaista, kaksi ranskalaista, kaksi eteläafrikkalaista ja yksi libanonilainen. Tästä joukosta sissit ovat jo aikaisemmin vapauttaneet kaksi malesialaista ja yhden saksalaisen panttivangin.

Länsimaisille panttivangeilla ruokaa lunnasrahoilla?


Sidapanin ryhmän panttivangeista ainakin seitsemän voi hyvin, kertoi filippiinien hallituksen lähettiläs, jonka sallittiin vierailla panttivankien leirillä perjantaina. Hän tapasi panttivangeista suomalaiset, ranskalaiset, saksalaiset ja libanonilaisen. Sen sijaan lähettiläs ei tavannut eteläafrikkalaisia ja malesialaisia panttivankeja. Lähettilään mukaan panttivangit vaikuttivat hyväntuulisilta ja heillä tuntui olevan tarpeeksi ruokaa. Uutistoimisto AFP:n lähteiden mukaan tämä on varma merkki siitä, että Abu Sayyaf on saanut lunnasrahoja jo vapautetuista panttivangeista. Abu Sayyaf pitää tiettävästi Jolon viidakoissa vankinaan lisäksi toimittajia ja filippiiniläisiä evankelistoja. (MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.