Mainos

Abu Sayyaf vapauttaa lisää panttivankeja?

Muslimisissien Abu Sayyaf -ryhmä suunnittelee vapauttavansa kolme malesialaista ja kolme muuta panttivankiaan. Jolon saarella olevien vankien vapauttamisaikeista kertoi tänään Filippiinien presidentin pääneuvonantaja Ronaldo Zamora.

Seppo Fränti -suomalainen panttivanki Jolon saarella

Nimettömän poliisilähteen mukaan aietta viivyttää kuitenkin kiista lunnasrahoista. Lähde kertoi kapinallisten saaneen tähän mennessä reilut 27 miljoonaa markkaa kuuden malesialaisen ja sairaan saksalaisnaisen Renate Wallertin vapauttamisesta. Virallisesti lunnasrahojen maksu on kiistetty.

Zamoran mukaan malesialaisten jälkeen seuraavaksi vapautettaisiin todennäköisesti kaksi saksalaista miestä - Wallertin aviomies ja poika - sekä libanonilainen nainen. Myös eteläafrikkalainen pariskunta on vapautettavien listan "alkupäässä", Zamora kertoi. Kahden suomalaisen panttivangin vapautuminen näyttäisi lykkääntyvän edelleen. Kolme kuukautta sitten Malesiasta kaapatuista panttivangeista on Abu Sayyafin hallussa edelleen kaksi ranskalaista ja kaksi filippiiniläistä panttivankia. Kapinalliset pitävät vankinaan lisäksi 13:n filippiiniläissaarnaajan ryhmää ja neljää toimittajaa, joista kolme on ranskalaista ja yksi saksalainen.

Osa jätetään ihmiskilveksi


Hallituksen tiedustelulähteet ovat varoittaneet, että kapinalliset suunnittelevat kolmen panttivangin pitämistä "ihmiskilpenään" armeijan mahdollisen hyökkäyksen varalta. -He neuvottelevat asiasta edelleen eikä siitä, ketkä kuuluvat kolmikkoon, ole tietoa. Kapinalliset ovat laatineet myös pakosuunnitelman hyökkäyksen varalta, Zamora sanoi. Filippiinien presidentti Joseph Estrada on aiemmin vakuuttanut, että panttivankeja ei yritetä vapauttaa väkivalloin. Panttivankineuvotteluja on käyty viime päivät kuumeisesti, jotta mahdollisimman moni panttivanki saataisiin vapaaksi ennen Estradan Yhdysvaltain-vierailua.

Panttivankikriisi lamautti Jolon saaren lentoliikenteenkin. Reittilennot saarelle alkoivat uudelleen tänään kahden ja puolen kuukauden tauon jälkeen.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.