Mainos

Abu Sayyaf jatkaa panttivankien surmaamista

Abu Sayyafin torstaina kidnapanneiden kristittyjen filippiiniläisten lukumäärä vähenee. Basilanin saarelta löytyneet viisi uutta mestattua ruumista nostavat uhrien lukumäärän yhdeksään.

Abu Sayyaf -sissejä

Filippiineillä Abu Sayyaf -sissit ovat jatkaneet panttivankiensa surmaamista. Muslimisissien kerrotaan tappaneen jo 9 panttivankia. Filippiinien armeijan mukaan Basilanin saarelta löydettiin tänään neljä uutta mestattua ruumista eilisten viiden surmatun panttivangin lisäksi.

Abu Sayyaf -sissit sieppasivat 16 filippiiniläistä myöhään torstaina Basilanin saarella. Muslimisissit tunkeutuivat Lamitanin kaupunkiin ja pakottivat mukaansa 21 kristittyä, joista neljä on lapsia. Neljä siepattua miestä löydettiin tapettuina muutama tunti kidnappauksen jälkeen ja paikalla oli myös yhden muun miehen ruumis, vahvisti Basilanin poliisin edustaja eilen. Lamitanin kaupungin senaattori on pyytänyt Filippiinien hallitukselta lisää armeijan joukkoja alueelle, jotta asukkaiden turvallisuus voitaisiin taata.

Sieppauksen jälkeen sissit pakenivat vankeineen tukikohtaansa muslimienemmistöiseen Tuburanin kaupunkiin. Paikallisen poliisipäällikön mukaan kaksi siepatuista onnistui pakenemaan sissien kynsistä. Kolmas pakenemista yrittänyt joutui sissien pahoinpitelemäksi.

Vahanen: Otteet kovenevat

Viime vuonna panttivankina ollut Risto Vahanen sanoi MTV3:n Huomenta Suomessa, että otteet Etelä-Filippiineillä näyttävät kovenevan.

- Meidän sieppaus viime vuonna näyttää nyt olleen vain alkusoittoa, toteaa Vahanen.

Eilinen isku tapahtui noin 20 kilometrin päässä Palobon kylästä, jossa Abu Sayyaf pitää panttivankeina toukokuussa kidnappaamiaan vankeja. Abu Sayyaf on kidnapannut kristittyjä ja ulkomaalaisia Filippiinien eteläosissa jo vuosien ajan. Sissit ovat vaatineet panttivangeista mittavia lunnaita ja tappaneet heistä useita.

Abu Sayyaf -sissit pitävät yhä panttivankeinaan myös toukokuussa kidnappaamaansa kolmea amerikkalaista ja 19 filippiiniläistä. Sissijärjestö vangitsi viime toukokuussa kolme amerikkalaista ja 21 filippiiniläistä. Sissit väittävät tappaneensa yhden amerikkalaisista, mutta asia ei ole saanut vahvistusta, sillä hänen ruumistaan ei ole löydetty.

Vastaiskuna kidnappauksille Filippiinien hallitus on pidättänyt noin sata Abu Sayyahin kannattajaksi epäiltyä muun muassa Basilanin ja Jolon alueilla. Hallitus pitää sissejä rikollisina, mutta sissit pitävät itseään islamilaisina vapaustaistelijoina.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.