Mainos

Abu Ghraib -oikeudenkäynti jatkuu

Syytettynä olevaa sotilaspoliisia uhkaa jopa 38 vuoden vankeusrangaistus.

Irakin vankilaskandaalille kasvot antaneen amerikkalaisen sotilaspoliisin Lynndie Englandin epäiltyjen väärinkäytösten puinti jatkuu tänään paikallista aikaa pohjoiscarolinalaisessa sotilastuomioistuimessa Fort Braggissa.

Oikeuden on määrä aikanaan päättää, asetetaanko Lynndie England, 21, syytteeseen sotaoikeudessa irakilaisiin vankeihin kohdistuneista väärinkäytöksistä. Enimmillään hän saataisi saada 38 vuoden vankeusrangaistuksen.

England tuli tunnetuksi maailmalle levinneistä kuvista, joissa hän muun muassa pitää hihnassa kontallaan olevaa alastonta irakilaisvankia. England työskenteli sotilaspoliisina Abu Ghraibin vankilassa.

Englandin puolustus olisi halunnut marssittaa esikäsittelyyn satakunta todistajaa osoittaakseen sen, että England toimi esimiehiltä tulleiden ohjeiden mukaisesti.

Tähän mennessä Abu Ghraibin väärinkäytöksistä on asetettu syytteeseen seitsemän komentoketjun alimmilla portailla olevaa henkilöä, mutta viime viikolla julkistetuissa selvityksissä osavastuu vieritettiin ylimmälle päällystölle, joka ei entisen puolustusministerin johdolla ja armeijan omana työnä valmistuneiden selvitysten mukaan valvonut riittävästi alaistensa tekemisiä.

- (Armeija) on väittänyt, että (väärinkäytöksiin syypäitä) ovat seitsemän roistosotilasta. Selvästikään näin ei ole, Englandin puolustusasianajaja Richard Hernandez sanoi oikeudenkäynnin edellä.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.