Mainos

Aborginaali paistui elävältä vankiautossa

Australiassa keski-ikäisen aborginaalimiehen kuolema vankila-autossa on aiheuttanut suurta kohua. Miehen perhe harkitsee oikeustoimia viranomaisia vastaan.

46-vuotias mies pidätettiin rattijuopumuksesta. Hänet päätettiin siirtää vankilaan, joka sijaitsee 360 kilometrin päässä pidätyspaikasta. Mies oli siis tutkintavanki, eikä häntä ollut tuomittu rikoksesta.

Mies kuljetettiin erittäin kuumana päivänä auton takaosassa. Takaosassa ei ollut ilmastointia, joten auton lämpötila nousi jopa yli 50 asteen. Mies sai myös kolmannen asteen palovammoja joutuessaan kosketuksiin auton metalliosien kanssa.

Kun mies lopulta saatiin sairaalaan, henkilökunnan oli mahdotonta laskea laskea ruumiinlämpötilaa. Edes jääkylpy ei pelastanut lämpöhalvauksesta ja erittäin korkeasta ruuminlämmöstä kärsinyttä miestä. Lopulliseksi kuolinsyyksi määriteltiin sydänkohtaus.

Kuljetukseen käytetty auto kuuluu yritykselle, jolle vankilasiirrot on ulkoistettu.

"Häpeällistä"

Länsi-Australian kuolinsyyntutkija Alastair Hope sanoo miehen kohtelun olleen epäinhimillistä ja häpeällistä. Hän kehottaa syyttäjiä harkitsemaan syytteitä yksityistä vartiointiyritystä ja miestä kuljettaneita vartijoita vastaan.

Hope sanoo, että mies käytännössä paistui elävältä.

- On häpeällistä, että tämän vuosituhannen vanki, jota ei ole edes tuomittu mistään rikoksesta, joutuu tällaisen kohtelun uhriksi.

Myös uhrin perhe harkitsee siviilikanteen nostamista vartiointiyritystä vastaan.

(MTV3-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.