Mainos

Abloyn työntekijät marssivat ulos Joensuussa

Abloy Oy:n Joensuun tehtaan noin 500 työntekijää marssivat puolilta päivin pois työpaikoiltaan vastalauseena yhtiön suunnitelmille aloittaa vuokratyövoiman käyttö.

Pääluottamusmies Eero Holstin mukaan vuokratyövoiman käyttöön siirtyminen vaarantaisi tehtaan nykyisen palkkajärjestelmän sekä asettaisi työntekijät yhtiön sisällä eriarvoiseen asemaan.

-Meillä on käytössä ryhmäurakkajärjestelmä, jossa tuottavuus lasketaan kahden viikon välein. Meidän tulkintamme mukaan järjestelmään on hankala yhdistää vuokratyöntekijöitä, kertoi Holsti runsas tunti ulosmarssin jälkeen.

Holstin mukaan asiasta ilmoitettiin henkilökunnalla viime viikolla.

-Käsitykseni mukaan ratkaisu synnyttäisi kahden kerroksen työmarkkinat. Uudella työvoimalla ei olisi samoja etuja kuin abloylaisilla. Holstin mukaan vuokratyövoiman käyttöä ei voi perustella säästötarpeilla.

-Tehdas tekee erinomaista tulosta. Talolla on varaa palkata työntekijät rehellisesti suoraan abloylaisiksi, painottaa Holsti. Näillä näkymin työntekijät palaavat työpaikoilleen keskiviikkona.

Tampereella vuokratyövoimaa käytetty

Abloyn toimitusjohtaja Matti Virtaala pitää työntekijöiden ratkaisua harmittavana.

-Työntekijät menettävät puolentoista päivän palkan ja yhtiö puolentoista päivän tuotannon ennätyksellisessä tilauskantatilanteessa, toteaa Virtaala.

Virtaalan mukaan suunnitellussa vuokratyövoiman käytössä on kysymys vain muutaman ihmisen työpanoksesta ja erittäin terävien kuormitushuippujen hoitamisesta.

-Meillä on ennätysmäinen tilauskanta, ja talosta lähtee 60 harjoittelijaa pois. Tilannetta ei hoideta vain vuokratyövoimalla, vaan otamme edelleen ihmisiä määräaikaiseen työsuhteeseen ja harjoittelijat pyritään pitämään niin pitkään kuin mahdollista. Tämän lisäksi jää muutaman ihmisen tarve, joka on tarkoitus hoitaa vuokratyövoimalla.

Yhtiön Tampereen tehtaalla vuokratyövoimaa on käytetty jo yli vuoden ajan. Joensuun tehtaassa on yhteensä noin 850 työntekijää ja toimihenkilöä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.