Mainos

Abloyn savukaasuissa todennäköisesti syaanivetyä

Abloyn lukkotehtaan palosta syntyneisiin savukaasuihin sekoittui todennäköisesti syaanivetyä eilisiltana. Se on myrkyllinen ja ympäristölle vaarallinen aine.

Tehtaan varastoissa on yhteensä noin 20 000 litraa erittäin vaarallisia kemikaaleja, joita käytetään esimerkiksi metallien pintakäsittelyissä.

Joensuussa on parhaillaan menossa tiedotustilaisuus, jossa ovat mukana tehtaan johdon lisäksi mm. ympäristöviranomaiset.

Abloyn lukkotehtaalla Joensuussa riehuneen tulipalon syttymissyyn selvittelyä jatkavat pelastusviranomaiset ja poliisi. Voimakas tulipalo tuhosi tehtaan pintakäsittelyosaston täysin aiheuttaen miljoonavahingot.

Tehtaalla käytettävistä kemikaaleista levisi ympäristöön vaarallisia savukaasuja, ja lähialueen ihmisiä käskettiin pysymään sisällä noin kello 22.15 alkaen.

Tehdas sijaitsee teollisuusalueella, joten aivan lähellä ei ole asutusta. Palosta syntynyttä savua kuitenkin levisi Käpykankaan, Raatekankaan ja Kanervalan suuntaan. Alueella on lähinnä omakotitaloja.

Pelastuslaitoksen mukaan tehtaan työntekijä ja palomies ehtivät hengittää savukaasuja. He kävivät sairaalassa tarkastuksessa eikä heillä ole hätää.

Tulipalo Käpykankaalla sijaitsevassa tehtaassa syttyi eilen alkuillasta. Paloa on ollut sammuttamassa yli viisikymmentä palomiestä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.