Mainos

Abdullah saattaa boikotoida Afganistanin vaaleja

Afganistanin presidentinvaalien toinen ehdokas Abdullah Abdullah saattaa vetäytyä vaalitaistosta, jos hän ei saa vaatimuksiaan läpi. Uusimpien tietojen mukaan neuvottelut ovat jatkuneet tänään illalla.

Uutiskanava CNN kertoi myöhään eilen nimettömään lähteeseen viitaten, että neuvotteluyhteys ehdokkaiden välillä oli katkennut. Eurooppalaisen diplomaatin mukaan neuvottelut kuitenkin jatkuivat tänään illalla. Diplomaatti piti kompromissia mahdollisena.

Abdullah ilmoittaa huomenna aamulla päätöksensä, kertoivat hänen vaalikampanjansa vetäjät.

Vaalien ensimmäistä kierrosta elokuussa varjostivat eri puolilla maata ilmenneet huijaukset. Abdullah on vaatinut vastaehdokastaan presidentti Hamid Karzaita erottamaan maan vaalilautakunnan johtajan ja kolme Karzaita tukenutta ministeriä.

CNN:n mukaan entinen ulkoministeri Abdullah antanee ilmoituksen vaalien boikotoinnista viikonlopun aikana. Hän perui tänään matkansa Intiaan, mikä kiihdytti spekulaatioita entisestään.

Abdullahin boikotti olisi takaisku äänestykselle, jonka on odotettu parantavan maan hallituksen uskottavuutta. Yhdysvaltojen ulkoministeri Hillary Clinton sanoi tosin, ettei Abdullahin poisjäänti ei uhkaa vaalien legitimiteettiä. Clintonin mukaan vastaavaa on sattunut muuallakin. Abdullahin uhkausta on epäilty myös pelkäksi neuvottelutaktiikaksi.

Vaalien toinen kierros on määrä käydä ensi viikon lauantaina.

(MTV3 - STT - Reuters - AP - AFP)

Katso Janne Hopsun juttu (Kymmenen uutiset 31.10.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.