Mainos

Abdullah Öcalanin ympärillä kuohuu

- Euroopan neuvosto haluaa tutkia Öcalanin olot. - Öcalan valitti pidätyksestään. - Kreikan ulkoministeri erosi.

Muun muassa Yhdysvallat ja Italia vaativat jälleen tänään, että Öcalanille on järjestettävä oikeudenmukainen oikeudenkäynti.

Turkki on luvannut oikeudenmukaisen oikeudenkäynnin kurdijohtajalle, jota syytetään liki 30.000 ihmisen kuolemasta. Turkin pääministeri Bülent Ecevit ei ole kuitenkaan sulkenut pois mahdollisuutta, että Öcalan tuomitaan kuolemaan.

Kurdien mielenosoitukset jatkuivat useissa maissa torstain vastaisena yönä. Kreikan Lontoon-suurlähetystössä nelisenkymmentä kurdia on aloittanut nälkälakon vastalauseeksi Öcalanin sieppaukselle Keniasta Turkkiin.

Saksassa useita turkkilaisten omistamia yrityksiä, mm. kahviloita, yritettiin sytyttää yöllä tuleen. Heilbronnin kaupungissa kurdijoukko hyökkäsi aamulla kolmen turkkilaisen kimppuun pesäpallomailoilla. Uhrit ovat sairaalahoidossa.

Kenian poliisi pidätti Öcalanin

Kenian poliisi pidätti kurdijohtaja Abdullah Öcalanin Kreikan Nairobin-suurlähetystössä viime maanantaina ja luovutti hänet lentokentällä odottaville Turkin edustajille. Näin arvioi johtavana salaisten palvelujen toimintatapojen tuntijana pidetty turkkilainen toimittaja Ismet Berkan torstaina.

Öcalan valitti pidätyksestään

Kurdisissien johtaja Abdullah Öcalan on valittanut pidätyksestään Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen. Turkki on Öcalanin valituksen mukaan syyllistynyt vapaudenriistoon ja loukannut hänen oikeuttaan turvallisuuteen ja oikeudenmukaiseen oikeudenkäyntiin, tuomioistuimesta kerrottiin tänään. Tuomioistuin ratkaisee, onko jäsenvaltio rikkonut allekirjoittamaansa Euroopan ihmisoikeussopimusta. Ministereitä erosi Kreikassa Öcalan-jupakan vuoksi

Kreikan kolme ministeriä erosi

Kreikan ulkoministeri Theodoros Pangalos on eronnut hallituksesta kurdijohtaja Abdullah Öcalanin pidätyksen nostattaman kohun vuoksi. Myös Kreikan sisäministeri sekä yleisestä järjestyksestä vastaava ministeri ovat eronneet, kertoo hallituksen tiedottaja. Ministerit erosivat pääministeri Kostas Simitisin pyynnöstä.
(STT-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.