Abbasta julkaistiin uusi kirja

Ruotsalaisten ylpeys, Abba-yhtye, on saatu yhteen ensi kerran hajoamisensa jälkeen, mutta vain yhteisen kirjaprojektin puitteissa. Lopputuloksena on upea kuvateos, joka kertoo huippuyhtyeen katkeamattomasta suosiosta 1970-luvulta tähän päivään.

From Abba to Mamma Mia -nimisen teoksen ovat saaneet aikaan pop-historioitsija Carl Magnus Palm ja valokuvaaja Andres Hanser, ja kirja on parhaillaan esillä Frankfurtin vuotuisilla kirjamessuilla.

Entiset Abban jäsenet ja niin ikään entiset avioparit eivät ole hajoamisensa jälkeen suostuneet antamaan omaa panostaan yhdellekään heistä kertovalle kirjahankkeelle. Nyt he antoivat käyttöön valokuvia ja muuta materiaalia omista arkistoistaan ja kokoontuivat yhteen allekirjoittamaan kirjan esipuheen.

1970-luvulla megasuosion saavuttaneen Abban musiikki elää yhä tänä päivänä kaikkialla maailmassa. Parhaillaan Lontoossa menestyy Benny Andersonin ja Björn Ulvaeuksen yhteistyönä syntynyt Mamma Mia -musikaali, jota esitetään täpötäysille katsomoille ilta illan jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat